این مقاله، با توجه به اهمیت «تغذیه مناسب» در ایجاد جامعه ای سالم و مولد، نخست به بیان ناهماهنگی های موجود میان سیاستهای تولید و مصرف غذا می پردازد. این ناهماهنگی از یکسو سبب تضعیف انگیزه تولید و از سوی دیگر نبود تعادل در الگوی مصرف غذا شده است؛ به گونه ای که خودبسندگی در گندم در سالهای اخیر کاهش یافته و مصرف نان، به عنوان ماده غذایی ارزان، جایگزین مواد غذایی گرانتر، مانند گوشت و شیر گردیده است. بررسی روند تولید و مصرف سرانه میوه و سبزی، افزایش تولید سرانه و کاهش همزمان مصرف سرانه را نشان می دهد که گویای افزایش ضایعات و ناکارایی نظام بازاریابی است. مقاله پس از بیان مشکلات برآمده از نبود هماهنگی میان سیاستهای تولید، مصرف و سلامت تغذیه ای، بر لزوم بازنگری در سیاستهای کنونی تاکید می کند. در پایان نیز، پیشنهادهایی برای حل مسایل موجود مطرح شده است.
عنوان مقاله [English]
Lack of co-ordination between production and consumption policies and need for transformation from agricultural policies to food policies
نویسنده [English]
Bahaeddin Najafi
contribution from college of Agriculture, Shiraz University. Shiraz, Iran
نجفی, بهاءالدین. (1379). ناهماهنگی در سیاستهای تولید و مصرف و ضرورت گذار از سیاست کشاورزی به سیاست غذایی. اقتصاد کشاورزی و توسعه, 8(4), 11-33. doi: 10.30490/aead.2001.129299
MLA
بهاءالدین نجفی. "ناهماهنگی در سیاستهای تولید و مصرف و ضرورت گذار از سیاست کشاورزی به سیاست غذایی". اقتصاد کشاورزی و توسعه, 8, 4, 1379, 11-33. doi: 10.30490/aead.2001.129299
HARVARD
نجفی, بهاءالدین. (1379). 'ناهماهنگی در سیاستهای تولید و مصرف و ضرورت گذار از سیاست کشاورزی به سیاست غذایی', اقتصاد کشاورزی و توسعه, 8(4), pp. 11-33. doi: 10.30490/aead.2001.129299
VANCOUVER
نجفی, بهاءالدین. ناهماهنگی در سیاستهای تولید و مصرف و ضرورت گذار از سیاست کشاورزی به سیاست غذایی. اقتصاد کشاورزی و توسعه, 1379; 8(4): 11-33. doi: 10.30490/aead.2001.129299