%0 Journal Article %T بررسی بهره‌وری تعاونیهای طیور در استان سیستان و بلوچستان مطالعه موردی منطقه سیستان %J اقتصاد کشاورزی و توسعه %I موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی %Z 1022-4211 %A شیرانی بیدآبادی, فرهاد %A عباسیان, مجتبی %A کریم, محمدحسین %A کرباسی, علیرضا %D 2008 %\ 02/20/2008 %V 15 %N 4 %P 87-102 %! بررسی بهره‌وری تعاونیهای طیور در استان سیستان و بلوچستان مطالعه موردی منطقه سیستان %K بهره‌وری %K مرغ گوشتی %K تابع تولید %K جوجه %K دان %K بهداشت %R 10.30490/aead.2008.58879 %X     الگوی صحیح مصرف مواد غذایی به دوعامل مقداروکیفیت موادغذایی مصرف بستگی دارد. مرغ از مهمترین موادغذایی می باشدکه می‌تواند کمک شایانی به تغذیه مناسب وصحیح داشته باشد و از این رو تولید اقتصادی آن از ضروریات می باشد. بر همین اساس دراین تحقیق به بحث بهره‌وری تولیدگوشت مرغ درتعاونیهای طیورسیستان پرداخته شده است. این تحقیق با مطالعه اسناد وآمار اطلاعات موجود و تکمیل پرسشنامه از 33 تعاونی مرغ گوشتی - که درسال1382 درسطح سیستان فعال بوده‌اند - به روش سرشماری وانجام مصاحبه با همه مرغداران صورت گرفته است. پس از بررسی وضعیت موجود، با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از مرغداریها، تابع تولیدترانسندنتال براورد شده است که نشان می‌دهد در مورد مرغ گوشتی متغیرهای جوجه، دان و بهداشت معنیدار شده‌اند. از طریق تابع براوردی همچنین شاخصهای تولید متوسط،تولیدنهایی،ارزش تولید نهایی،تخصیص بهینه وبهره‌وری کل عوامل تولید براوردگردیدند. نتایج نشان می‌دهد که جهت افزایش تولید باید بهبود فناوری (که مهمترین آن جوجه اصلاح شده و سالم و دان مرغوب می‌باشد) صورت گیرد.                       %U http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58879_dd0fd5e4cc22c4e24bcae602b118b380.pdf