%0 Journal Article %T مؤلفه‏های اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه %J اقتصاد کشاورزی و توسعه %I موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی %Z 1022-4211 %A عبدشاهی, عباس %A شبانی, کبری %A موسوی, مرضیه %A غنیان, منصور %D 2015 %\ 03/21/2015 %V 23 %N 1 %P 137-153 %! مؤلفه‏های اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه %K مدیریت ضایعات %K سبزیجات %K امنیت غذایی %K تحلیل عاملی %K شهرستان حمیدیه %R 10.30490/aead.2015.58956 %X سالانه مقدار زیادی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی - که با صرف هزینه، زمان، امکانات و زحمات فراوان تولید می‏شود - به صورت ضایعات از بین می‏رود. یکی از سیاست‏های جدی دولت‏ها در امر امنیت غذایی کاهش ضایعات است. هدف از انجام این پژوهش شناسایی مؤلفه‏های اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه است. روش تحقیق پیمایشی -همبستگی می‏باشد. جامعه آماری پژوهش سبزی‏کاران و صیفی‏کاران منطقه حمیدیه به تعداد 230 نفر بوده است که از میان آن‏ها 132 نفر با استفاده از جدول مورگان و تاکمن به روش نمونه‏گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نتایج مربوط به تحلیل عاملی، مؤلفه‏های تأثیرگذار بر کاهش ضایعات را در 8 عامل استخراج کرد. طبق یافته‏های حاصل، از دیدگاه تولیدکنندگان سبزی و صیفی منطقه، عامل‏های پشتیبانی و آموزشی مهم‏ترین عوامل در زمینه کاهش ضایعات محصولات سبزی و صیفی‏اند و این مسئله، بیش از هر چیز، نقش مؤثر حمایت‏های دولت و آموزش‏های ترویجی را نشان می‏دهد. طبقه بندی JEL :Q18 ,C38 %U http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58956_e266dbeaa57740154a8faf859c104b35.pdf