%0 Journal Article %T بررسی عوامل مؤثر بر پایداری اقتصادی در تولید محصولات گلخانه‏ای استان تهران %J اقتصاد کشاورزی و توسعه %I موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی %Z 1022-4211 %A محمدی, فلوریا %A فرج ا.. حسینی, سیدجمال %A میرداماد, سیدمهدی %D 2015 %\ 08/23/2015 %V 23 %N 2 %P 97-112 %! بررسی عوامل مؤثر بر پایداری اقتصادی در تولید محصولات گلخانه‏ای استان تهران %K کشاورزی پایدار %K پایداری اقتصادی %K محصولات گلخانه‏ای %K استان تهران؛tSustainable Agriculture؛ Economical Sustainability؛ Greenhouse Product؛ Tehran Province؛ Technical Efficiency؛ Allocative Efficiency؛ Economic efficiency؛ Stochastic Technique؛ Whea %R 10.30490/aead.2015.58994 %X هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل مؤثر در پایداری اقتصادی در تولید محصولات گلخانه‏ای استان تهران است. پژوهش حاضر از نوع پژوهش‏های کمی بوده که با استفاده از روش توصیفی– همبستگی به طریقه پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه 1787 نفر از گلخانه داران استان تهران در سال 1390 بود که306 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده‏ها از طریق مصاحبه و تکمیل پرسش‏نامه گردآوری شد. نتایج تحلیل عاملی و معادلات ساختاری نشان داد که عوامل مؤثر مهم در پایداری اقتصادی به ترتیب اولویت عبارت‏اند از: عوامل اقتصادی به‏ویژه توسعه صادرات و دسترسی به بازارهای بین‏المللی، عوامل اجتماعی به‏خصوص ایجاد تشکل‏ها و نهادهای محلی، عوامل زراعی به‏ویژه کاهش کاربرد نهاده‎های شیمیایی، عوامل آموزشی/ترویجی ‏به‏ویژه بازدید از مزارع نمونه و الگو، و عوامل سیاست‏گذاری به‏ویژه ایجاد و توسعه زیر ساخت‏های تولید.طبقه بندی JEL : Q1 ; Q16 ; Q32 %U http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58994_cdb6373e2e6a959c041b64e25c6ab580.pdf