%0 Journal Article %T بررسی آثار رفاهی ناشی از تغییر قیمت مواد پروتئینی مصرفی خانوارهای شهری %J اقتصاد کشاورزی و توسعه %I موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی %Z 1022-4211 %A دهقانپور, حامد %A بخشوده, محمد %D 2017 %\ 11/22/2017 %V 25 %N 3 %P 151-167 %! بررسی آثار رفاهی ناشی از تغییر قیمت مواد پروتئینی مصرفی خانوارهای شهری %K مواد پروتئینی %K مدل دومرحله‌ای QUAIDS %K آثار رفاهی %K ایران %R 10.30490/aead.2017.59089 %X چکیده باتوجه به اینکه بیشتر سیاست های دولت از طریق ساز و کار تغییر قیمت های نسبی انجام می پذیرد، لذا لازم است آثار این تغییرات قیمت بر رفاه اقتصادی مورد سنجش قرار گیرد. این مقاله نیز به بررسی آثار رفاهی ناشی از تغییر قیمت مواد پروتئینی مصرفی خانوارهای شهری پرداخته است. برای این منظور با استفاده از اطلاعات درآمد - هزینه خانوار شهری، برآوردهای سیستم تقاضای تقریباً ایده‌آل درجه دو انجام شد. یافته‌های محاسبه کشش مخارج خانوارهای شهری نشان داد که گوشت دام، گوشت پرندگان، ماهی و میگو و فراورده‌های آن و شیر و فراورده‌های آن کشش‌نا‌پذیرند. همچنین نتایج کشش خودقیمتی جبرانی نشان داد که خانوار‌های شهری نسبت به تغییر قیمت گوشت دام و ماهی و میگو و فراورده‌های آن در مقایسه با سایر مواد پروتئینی، با ثابت بودن سایر شرایط، واکنش بیشتری از خود نشان می‌دهند و در صورتی‎که قیمت مواد پروتئینی دو برابر گردد رفاه تغذیه‌ای خانوارهای شهری حدوداً 48 درصد کاهش می‎یابد. طبقه‌بندی JEL: D19، I38، Q11 %U http://aead.agri-peri.ac.ir/article_59089_8c988db1b9f649eac64a6215f57dd925.pdf