TY - JOUR ID - 120759 TI - شناسایی و تحلیل مؤلفه ‏های بازدارندة توسعة زنجیرة تأمین محصول سیب ‏زمینی در استان همدان از دیدگاه تولیدکنندگان JO - اقتصاد کشاورزی و توسعه JA - AEAD LA - fa SN - 1022-4211 AU - زارعی, مجید AU - مطیعی, ناصر AU - کلانتری, خلیل AD - دانش ‏آموختة دکتری توسعة کشاورزی، گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - نویسنده مسئول و استادیار گروه مدیریت و توسعة کشاورزی، دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. AD - استاد گروه مدیریت و توسعة کشاورزی، دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 27 IS - 3 SP - 235 EP - 255 KW - زنجیره تأمین KW - بازدارنده KW - توسعه محصول سیب ‏زمینی KW - همدان (استان) DO - 10.30490/aead.2020.264724.1017 N2 - زنجیرة تأمین محصولات کشاورزی نقش مهمی ‏در شکل ‏گیری و انسجام کسب ‏وکارها و فعالیت‏های اقتصادی بخش کشاورزی و امنیت غذایی ایفا می‏کند. محصول سیب ‏زمینی در استان همدان، با وجود کسب مقام اول تولید در کشور، با چالش‏های مختلف مواجه است که کارکرد زنجیرة این محصول را کند می سازد. از این‏رو، هدف تحقیق حاضر شناسایی و تحلیل مؤلفه ‏های بازدارندة توسعة زنجیرة تأمین محصول سیب ‏زمینی استان همدان بود. با توجه به جامعه آماری تحقیق (واحدهای تولیدکننده سیب‏ زمینی‏ (6120=N))، نمونه ‏ای به تعداد 246 نفر در منطقة مورد مطالعه انتخاب شد. برای گردآوری داده ‏ها و اطلاعات مورد نیاز، از پرسشنامه و برای تحلیل داده ‏ها، علاوه بر آماره ‏های توصیفی، از روش تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج نشان داد که شش عامل فنی- زیرساختی، اجتماعی و خدماتی، سیاست‏گذاری، اقتصادی، آموزشی و ترویجی، و زیست ‏محیطی، در مجموع، 60/38  درصد از واریانس کل عوامل بازدارنده را تبیین می ‏کنند؛ همچنین، نقش عامل فنی– زیرساختی در توسعة زنجیرة تأمین سی ‏زمینی مهم تر از دیگر عوامل است. بنابراین، برنامه ‏ریزی و سرمایه ‏گذاری در به ‏روز کردن فناوری ‏های مورد استفاده در حلقه ‏های زنجیرة تأمین و همچنین، توسعة مکانیزاسیون در مراحل مختلف تولید، نگهداری، تبدیل و فرآوری، حمل ‏ونقل و توزیع می ‏تواند آهنگ توسعة زنجیرة تأمین را تسریع کند. UR - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_120759.html L1 - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_120759_dd54c5ebf5fc24d02c5220036e00d6d2.pdf ER -