TY - JOUR ID - 124246 TI - بررسی و تحلیل اثرات تجارت بین‌الملل بر امنیت غذایی: مطالعة موردی گزیده ‏ای از کشورها با درآمد متوسط به بالا JO - اقتصاد کشاورزی و توسعه JA - AEAD LA - fa SN - 1022-4211 AU - سخی, فاطمه AU - حسینی, سید صفدر AU - فتاحی اردکانی, احمد AD - دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران AD - استاد گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکدة اقتصاد و توسعة کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، ایران AD - دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، یزد، ایران. Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 29 IS - 1 SP - 155 EP - 176 KW - امنیت غذایی KW - تجارت بین‌الملل KW - رگرسیون پانل DO - 10.30490/aead.2021.343233.1239 N2 - گرسنگی، ناامنی غذایی و فقر از مهم­ترین مسائل بحرانی در برخی از کشورهاست. در میان تمامی حقوق افراد یک اجتماع در قالب نیازهای پایه‌ای خانوار، «امنیت غذایی» از مهم‌ترین نیازهای فردی است که مسئولیت تأمین آن به عهدة دولت­هاست. تجارت بین ­المللی می‏تواند ناامنی غذایی را در کشورها از طریق تسهیل دسترسی به بازارهای بزرگ‏تر کاهش دهد؛ و از این­رو، می­توان تجارت غذا را از راه­حل‌های تأمین امنیت غذایی جهان و پدیده‏ای حیاتی برشمرد. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی و تحلیل رابطه بین تجارت بین‌الملل و امنیت غذایی در گروه کشورهای با درآمد متوسط به بالا از جمله ایران طی دوره زمانی 2002 تا 2016، با استفاده از روش اقتصادسنجی پانل با اثرات تصادفی بود. نتایج مطالعه نشان داد که رابطه U شکل بین دو متغیر امنیت غذایی و تجارت بین‌الملل وجود دارد، بیانگر آنکه در کشورهای منتخب، امنیت غذایی در مراحل اولیه توسعه تجاری کاهش می‏ یابد و سپس، با فراتر رفتن آزادسازی تجارت از یک آستانه معین، افزایش خواهد یافت. بنابراین، بر اساس یافته­ های مطالعه و در راستای بهبود رابطه امنیت غذایی و تجارت بین ­الملل، پیشنهادهایی برای سیاست­گذاران ذی‏ربط ارائه شده است. UR - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_124246.html L1 - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_124246_fd2a72b104d30b7a291beaee78998d2d.pdf ER -