TY - JOUR ID - 58806 TI - براورد کششهای مواد مغذی با استفاده از تکنیک همجمعی JO - اقتصاد کشاورزی و توسعه JA - AEAD LA - fa SN - 1022-4211 AU - هژبرکیانی, کامبیز AU - غلامی, الهام AD - Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 18 IS - 2 SP - 127 EP - 156 KW - تقاضای مواد غذایی KW - کشش مواد مغذی KW - مناطق شهری و روستایی ایران KW - سریهای زمانی KW - تکنیک همجمعی DO - 10.30490/aead.2010.58806 N2 - در این مقاله رفتار مصرف‌کنندگان شهری و روستایی به تفکیک دوره‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت برای دوره زمانی (1360-84) با استفاده از کششهای مواد مغذی مورد بررسی قرار گرفته است. برای محاسبه کششهای مواد مغذی از مدل تقاضای هوانگ – لین(Huang and Lin, 2001) و فناوری مصرف لن- کستر [1] استفاده شده است. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد جامعه شهری تقریباً حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات قیمتی مواد غذایی در مقایسه با جامعه روستایی از خود نشان می‌دهد. براساس کششهای درآمدی زیرگروه‌های مواد غذایی توصیه می‌شود یارانه « نان، غلات و فراورده‌های آن» و « شیر و فراورده‌های آن و تخم‌مرغ » در راستای ارتقای کیفی الگوی مصرفی خانوارهای شهری و روستایی با روند فعلی ادامه یابد. کشش قیمتی زیرگروه گوشت در جامعه شهری بالاترین کمیت را دارد و با توجه به آثار ناشی از عدم مصرف آن حمایت دولت ضرورت می‌یابد. در جامعه روستایی این موضوع برای گروه « نان، غلات و فراورده‌های آن» صادق است. نتایج حاصل از کششهای درآمدی مواد مغذی نشان می‌دهد که افزایش مخارج صرف شده برای هر زیرگروه از مواد خوراکی منجر به افزایش مصرف موادمغذی می‌شود.     طبقه‌بندی JEL : A12,C32,D12        UR - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58806.html L1 - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58806_25c7dc417775e97caaba0b295aaff0a1.pdf ER -