TY - JOUR ID - 58963 TI - بررسی مزیتهای نسبی محصولات زراعی در استان اصفهان JO - اقتصاد کشاورزی و توسعه JA - AEAD LA - fa SN - 1022-4211 AU - پیراسته, حسین AU - کریمی, فرزاد AD - Y1 - 2006 PY - 2006 VL - 14 IS - 1 SP - 39 EP - 68 KW - شاخص عملکرد مزیت نسبی KW - شاخص کارایی فنی مزیت نسبی KW - شاخص مقیاس مزیت نسبی KW - عملکرد زراعی KW - مزیت نسبی DO - 10.30490/aead.2006.58963 N2 -   شرط زیربنایی توسعه، رشد تولیدات ملی است که این امر خود درگرو بهره‌برداری از ظرفیتهای اقتصادی در ابعاد ملی و منطقه‌ای است. به عنوان یک امر شناخته شده، توسعه کمی و کیفی محصولات براساس ظرفیتها و توانمندیهای مناطق یک کشور به پویایی رشد و توسعه اقتصاد ملی منجر خواهد شد. این مقاله می‌کوشد با طرح نظریه‌های مزیت نسبی و ارتباط آنها با رشد اقتصادهای منطقه‌ای، به روشهای اندازه‌گیری مزیت نسبی اشاره کند و با به‌کارگیری روش ضرایب مکانی، توانمندیهای تولیدی محصولات زراعی در استان اصفهان را ارزیابی نماید. به این منظور دو شاخص دیگر از مزیت نسبی و رویکردی در جهت توضیح عوامل تأثیر گذار بر مزیت نسبی ارائه می‌شود.   نتایج این تحقیق نشان می دهد که کشت دیم محصولات زراعی در استان اصفهان هیچ‌گونه مزیت نسبی ندارد و تنها کشت آبی برخی از محصولات زراعی، مانند حبوبات، دارای مزیت نسبی است. لذا، توسعه و بهزراعی کشت این محصولات نتایج مثبتی برای اقتصاد ملی و منطقه‌ای به همراه خواهد داشت.         UR - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58963.html L1 - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58963_00abd12760b8b55f7ff64e94a9fe6f49.pdf ER -