TY - JOUR ID - 59061 TI - بررسی عوامل مؤثر بر کارآفرینی دانش‌آموختگان رشته کشاورزی JO - اقتصاد کشاورزی و توسعه JA - AEAD LA - fa SN - 1022-4211 AU - احمدی, فرید AU - نبی زاده, شهاب AU - احمدی, سهیلا AD - Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 24 IS - 4 SP - 253 EP - 274 KW - کارآفرینی KW - دانش‌آموختگان کشاورزی KW - انگیزه پیشرفت DO - 10.30490/aead.2017.59061 N2 - بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در ایران است. با در نظر گرفتن ظرفیت بخش کشاورزی در ایران، مشکل بیکاری دانش‌آموختگان رشته کشاورزی را می‌توان با ارتقای کارآفرینی حل کرد؛ بنابراین، پژوهش حاضر به منظور بررسی و شناسایی عوامل مرتبط با کارآفرینی دانش‌آموختگان رشته کشاورزی دانشگاه ارومیه انجام گرفت. جامعه آماری در این تحقیق شامل دانش‌آموختگانی بود که در دانشگاه ارومیه در رشته کشاورزی تحصیل کردند و پس از پایان تحصیلات دانشگاهی جذب بازار کار و موفق به راه اندازی یک کسب وکار و تداوم آن شدند. با بهره‌گیری از روش نمونه‌گیری هدفمند در کنار روش گلوله برفی، 120 نفر انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامه‌ای بود که روایی آن را جمعی از متخصصان تأیید کردند و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ برابر 79/0 برآورد شد. نتایج این تحقیق در خصوص تأثیر‌گذاری 15 متغیر مورد مطالعه بر کارآفرینی مشارکت‌کنندگان نشان داد که انگیزه پیشرفت و آموزش از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر کارآفرینی‌اند. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که تأثیر‌گذارترین متغیر در کارآفرینی دانش‌آموختگان انگیزه پیشرفت است. در این تحلیل رگرسیون، شش متغیر انگیزه پیشرفت،آموزش، تجربه، ریسک پذیری، استقلال‌طلبی و تحمل ابهام در مجموع توانستند 7/57 درصد از تغییرات متغیر وابسته تحقیق(کارآفرینی) را تبیین کنند. طبقه‌بندی JEL: J24 UR - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_59061.html L1 - http://aead.agri-peri.ac.ir/article_59061_351f1d272a8f15b06179e398314538bc.pdf ER -