هدف از انجام این مطالعه، تعیین کارایی واحدهای جوجه گوشتی استان فارس با استفاده از روش تحلیل فراگیر دادهها (DEA) است. به این منظور بعد از تکمیل پرسشنامه در سال 1388 برای واحدهای منتخب جوجهگوشتی، انواع کارایی شامل کارایی فنی، تخصیصی، اقتصادی و کارایی مقیاس اندازهگیری شد. میانگین کارایی فنی کل تولیدکنندگان 88 درصد محاسبه شد که نشاندهنده این است که واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان فارس بدون افزایشظرفیتخود و با استفاده از امکاناتموجود و در دسترس و در صورتاعمال برنامهریزی بهتر میتوانند خروجی خود را تا 12/0 افزایش دهند. همچنین نزدیک به 57 درصد واحدهای نمونهدارای کاراییفنیکلبالاتر از رقممیانگینبودهاند. متوسطکارایی مقیاس و کاراییمدیریتی واحدهای منتخب به ترتیب 91/0 و 80/0 به دست آمد که نشان میدهد واحدهای مرغداری گوشتی استان فارس هم به لحاظ مقیاس و هم به لحاظ مدیریت، دارای فضای خالی (با فرض ثابت بودن سایر شرایط) هستند. با مقایسه کارایی فنی کل و مقیاس این نتیجه حاصل شد که بهرهبرداران به اندازه فعالیت بهینه دسترسی دارند ولی از نظر تولید دارای اختلاف بسیار با هم هستند. همچنین میانگین کارایی تخصیصی و کارایی اقتصادی برای مرغداران به ترتیب حدود 74 و 65 درصد به دست آمد. بهعلاوه، نتایج حاصل از مقایسه میانگین مصرف واقعی و مطلوب نهادهها در گروه مورد بررسی نشان میدهد که در اکثر واحدهای منتخب، مصرف نهاده دان در حد قابل قبولی (بهینه) قرار ندارد و بنابراین، لزوم توجه به این مسئله در جهت افزایش کارایی واحدهای پروش جوجه گوشتی آشکار میشود. طبقهبندی JEL: E23، Q12
ثابتان شیرازی, احمدعلی, محمدی, حمید, دهقانپور, حامد. (1396). اندازهگیری انواع کارایی در واحدهای پرورش جوجه گوشتی استان فارس. اقتصاد کشاورزی و توسعه, 21(81), 1-22.
MLA
احمدعلی ثابتان شیرازی; حمید محمدی; حامد دهقانپور. "اندازهگیری انواع کارایی در واحدهای پرورش جوجه گوشتی استان فارس". اقتصاد کشاورزی و توسعه, 21, 81, 1396, 1-22.
HARVARD
ثابتان شیرازی, احمدعلی, محمدی, حمید, دهقانپور, حامد. (1396). 'اندازهگیری انواع کارایی در واحدهای پرورش جوجه گوشتی استان فارس', اقتصاد کشاورزی و توسعه, 21(81), pp. 1-22.
VANCOUVER
ثابتان شیرازی, احمدعلی, محمدی, حمید, دهقانپور, حامد. اندازهگیری انواع کارایی در واحدهای پرورش جوجه گوشتی استان فارس. اقتصاد کشاورزی و توسعه, 1396; 21(81): 1-22.